Humana presenta a Biocultura les iniciatives seleccionades en el programa d'agricultura social 2013

07-05-2013

Biocultura, la Fira de Productes Ecològics i Consum Responsable, celebrada a Barcelona, ??ha estat l'escenari escollit per Humana per presentar les iniciatives seleccionades en l'edició 2013 del seu programa d'agricultura social.

Humana impulsa a Catalunya des de l'any passat models agrícoles sostenibles entre organitzacions que, a més, exerceixen una tasca social bé perquè estan especialitzades en la producció ecològica o bé perquè treballen en l'àmbit de l'exclusió.

En l'edició d'enguany s'han presentat 30 projectes, dels quals s'han escollit vuit:

  • SEO-Birdlife (Amposta, Tarragona). Projecte “Arrosvolució-000” El canvi que vols veure.
  • Ajuntament de L'Ametlla del Vallès(Barcelona). Projecte 'L’hort escolar, context i Comunitat'.
  • Ajuntament de Valls (Alt Camp). Projecte 'Hort per a la inclusió social'. 
  • Verdallar (Barcelona). Projecte 'Verdallar, Ecological Vision'.
  • Taller Jeroni de Moragas (San Cugat, Barcelona). Projecte 'Capacitació laboral per persones en risc d’exclusiò social en l’àmbit de la producció agrícola'.
  • Associació Xicòria (Montblanc, Tarragona). Projecte 'Desenvolupament comunitari als horts Socials de Montblanc'.
  • Fundació Privada Onyar-La Selva. Projecte 'Reconversió del centre especial de treball ONYAR vers l’agricultura i l’alimentació ecològica i l’aprofitament energètic de la biomassa forestal'.
  • Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona. Projecte 'Sembren Il•lusió. Un viver de producció a l’hort del jardí botànic històric de Barcelona'.

Humana, protagonista de Biocultura
Al voltant de 70.000 persones, segons fonts de l'organització, han visitat Biocultura durant els quatre dies de la fira. Bona part d'elles van passar pel doble estand d'Humana per conèixer més sobre tasca que es porta a terme al voltant de cooperació, educació per al desenvolupament, agricultura social, reciclatge tèxtil i moda sostenible.

Els visitants es van interessar pel destí de la roba usada, els països en què es duen a terme els programes de cooperació, la ubicació dels contenidors de recollida de roba i calçat o el tipus de les peces que poden comprar a les botigues Humana . Igualment van mostrar interès en les accions de sensibilització que promouen i a l'Humana Day. El nombrós públic va demostrar una gran sensibilitat per qüestions mediambientals i pel procés de valorització de la roba.

La fira ha demostrat ser un excel·lent aparador per a les iniciatives que s'estan duent a terme en l'àmbit del bio i sostenible, en què el reciclatge tèxtil és peça important. Es tracta, igualment, d'una cita en què el bon ambient, la solidaritat i la protecció del medi ambient es barregen a parts iguals.

Reciclatge tèxtil, moda i cooperació al desenvolupament
El divendres 26 Humana va organitzar el taller "El reciclatge tèxtil, la moda reciclada i la cooperació al desenvolupament", en què es va destacar les virtuts de la moda sostenible i el respecte pel medi ambient. També es va abordar l'impacte de la producció tèxtil en el nostre entorn, tenint en compte que s'estima que una persona compra aproximadament 16 kg de tèxtil anualment.

Humana gestiona el tèxtil usat i el sotmet a un procés de valorització amb el qual obté uns recursos que fan possible el desenvolupament dels programes de cooperació i ajuda social.

Humana presenta a Biocultura les iniciatives seleccionades en el programa d'agricultura social 2013-img1
Humana presenta a Biocultura les iniciatives seleccionades en el programa d'agricultura social 2013-img2
Humana presenta a Biocultura les iniciatives seleccionades en el programa d'agricultura social 2013-img3