Humana People to People en els EDD18

28-05-2018

Humana People to People participa un any més en els European Development Days (EDD), que se celebren a Brussel·les els dies 5 i 6 de juny. Es tracta de l'esdeveniment europeoa més important dedicat a la cooperació internacional i l'ajuda al desenvolupament.

El tema d'aquesta edició és Women and Girls at the Forefront of Sustainable Development: protect, empower, invest. Al llarg dels EDD, l'objectiu de l'equip d'Humana que estarà present a les jornades és compartir l'experiència acumulada al voltant de la incorporació de la perspectiva de gènere en les activitats de formació de docents i les experiències per avançar cap a la igualtat de gènere en l'educació.


Lab Debat, 6 de juny Female Teachers and Gender Equality in Education

Humana participa com a ponent al Lab Debat organitzat per l'International Task Force on el docent for Education 2030. El debat, titulat Female Teachers and Gender Equality in Education, se celebrarà el 6 de juny, a les 9 hores, a la sala D1. Hi participen com a ponents:

  • Paul Mavima, Ministre d'Educació Primària i Secundària de Zimbabwe
  • Casa Odile Attanasso, ministra d'Educació Superior i Recerca Científica de Benín
  • Teopista Birungi Mayanja, Coordinadora Regional de la Campanya de la Xarxa d'Àfrica per a l'Educació per a Tots (ANCEFA)
  • Conceição dóna Glòria Sozinho, Directora de l'Escola de Formació de Professors del Futur a Chimoio, centre gestionat per ADPP-Moçambic, soci local d'Humana Fundación Pueblo para Pueblo.


El Debat estarà moderat per Dennis Sinyolo, Coordinador Sènior d'Educació Internacional.

Trencar les barreres a les quals s'enfronten elles

Les nenes tenen 1,5 vegades més probabilitats que els nens de ser excloses de l'escola primària; a més, és poc probable que la meitat de les nenes en edat escolar que no assisteixen a l'escola alguna vegada ingressin a l'escola. Les desigualtats econòmiques i la divisió rural-urbana existents intensifiquen encara més les barreres i vulnerabilitats a les que s'enfronten les nenes, que augmenten a mesura que creixen.

Les mestres tenen un paper essencial en abordar qüestions d'accés i qualitat de l'educació de les nenes, especialment en els llocs on les dones són discriminades i no compten amb representació apropiada en els àmbits polític i empresarial. Les dades revelen que el nombre de mestres en educació primària té una incidència directa en el volum de nenes que completen aquest cicle i accedeixen a secundària.

Encara que en molts països la majoria dels docents són dones, una anàlisi més detallada revela que en àrees rurals i de difícil accés, és tot al contrari. Això és degut al fet que en aquestes zones és més complicat aconseguir que elles decideixin ser mestres, fruit de les barreres socioculturals existents. Un altre aspecte fonamental és que tot i que les mestres són majoria, no és així entre els llocs de gestió dels centres escolars.

Durant el Lab Debat s'exposaran també alguns exemples sobre bones pràctiques per donar poder a les dones perquè ingressin i romanguin en la professió docent i el seu paper per impulsar una educació que tingui en compte el gènere.

Stand 61 al Global Village

A més, Humana comptarà amb un estand (nº 61), sota el títol Teachers Change Lives, a la Global Village, en què posarà l'accent en la incorporació de la perspectiva de gènere en la formació de docents i l'experiència acumulada en els set països en els quals els socis d'Humana People to People donen suport escoles de professors del futur.

Més informació a eudevdays.eu

Humana People to People en els EDD18-img1
Humana People to People en els EDD18-img2
Humana People to People en els EDD18-img3