Humana Integra suma noves persones als seus itineraris d'inserció

22-03-2018

Humana Integra, la companyia d'inserció laboral promoguda per Humana Fundación Publo para Pueblo, acaba d'incorporar dos persones més als itineraris que es desenvolupa. Es tracta d'Evelin i Carla, que s'han sumat a l'equip de les botigues de segona mà de la Fundació de Marcelo Usera, 70, i Ronda d'Atocha, 16, respectivament, ambdues a Madrid.

Evelin i Carla tenen davant un pla personalitzat de sis mesos de durada per formar i desenvolupar totes les característiques pròpies del punt de venda de tèxtil. Ambes vénen derivades de l'Àrea de Serveis Socials del districte de Legazpi. La seva situació personal era similar: desempleada, amb un fill petit a la seva càrrega i amb dificultats per accedir a un lloc de treball.

HI defineix itinerari d'inserció com aquell procés personalitzat d'orientació, formació en el lloc de treball i integració en el món laboral, prèvia capacitació de la persona.

La estructura d'aquest itinerari és la següent:

  • Contacte i derivació de beneficiaris cap a l'itinerari, en aquest cas, a través dels Serveis Socials de Legazpi
  • Anàlisi de cada cas
  • Pla de formació i treball i seguiment, iniciat ja a les botigues Humana

Primeres sensacions de les noves incorporacions

Carla té 33 anys, és boliviana i porta cinc anys vivint a Madrid. Al seu país natal estudió dret i, ja a Espanya, va iniciar un màster especialitzat en medi ambient que no va poder acabar perquè té pendent el treball final. La interrupció va ser per una causa feliç: el naixement del seu fill, que ara té 16 mesos.

Carla va acudir a Serveis Socials. Allí va informar de la feina d'Humana Integra. "Conocía la Fundación, no en va havia donat roba als contenidors i va ser casual ocasional d'una botiga", explica, "però no a Madrid sinó a Barcelona, ??on em vaig trobar de visita".

Evelin té 24 anys, és peruana i fa més d'una dècada que resideix a Espanya. Aquesta mare soltera, amb un fill que al maig farà tres anys, està encantada amb l'experiència laboral a Ronda de Atocha. "Tenia treballs relacionats amb tasques de neteja, em vaig trobar desemparat i ara estic feliç en humà", reconeix. Per les mornes està ocupada a la botiga i en el seu temps lliure estudia una distància un grau superior en higiene bucodental.

"Coneixeu el treball que fa la Fundació, perquè en ocasions donava roba de bebè", explica. "Nunca havia treballat en una botiga així que no va deixar d'aprendre coses noves des del primer dia. Estic molt contenta, tinc una bona relació amb les companyes, estic adquirint experiència en l'atenció al client ... No puc demanar més! ".

Més informació en humanaintegra.com

Humana Integra suma noves persones als seus itineraris d'inserció-img1
Humana Integra suma noves persones als seus itineraris d'inserció-img2
Humana Integra suma noves persones als seus itineraris d'inserció-img3