Humana impulsa l'expo fotogràfica 'Violència contra les dones' de Walter Astrada

20-11-2014

Avui s'inaugura a Santiago de Compostel·la de la mà d'Humana aquesta exposició fotogràfica sobre la violència de gènere a República Democràtica del Congo, Índia, Guatemala i Noruega.

L'exposició, titulada "Violència Contra les Dones", es pot visitar fins al 20 de desembre al Museu Pedagóxico de Galícia (Mupega) gràcies a la col·laboració de la Secretaria Xeral de Igualdade de la Xunta de Galícia i del propi museu.

Astrada, nascut a Buenos Aires el 1974, compta amb diversos premis World Press Photo en les categories de temes contemporanis i notícies d'actualitat. Les vint imatges que componen l'exposició són el resultat del seu recorregut per aquests quatre països dels quatre continents per denunciar les causes i les conseqüències de la violència de gènere.

"El que intento reflectir és una visió global de la violència de gènere, evidenciar que afecta qualsevol país i que pot afectar qualsevol dona, ja sigui d'una classe social o d'una altra, d'un país més desenvolupat o menys, d'una religió o d'una altra ... "assenyala el mateix fotògraf sobre el seu treball.

Humana i la violència contra les dones
La violència suposa la més eficaç eina de control de les dones a tot el món, tenint conseqüències devastadores per al desenvolupament humà global, ja que les dones i nenes que la pateixen, veuen anul·lades les seves capacitats de participar activament en totes les facetes de la societat.

Humana incideix a través dels seus projectes de desenvolupament en la reducció de totes les formes de violència contra les dones, a través de l'educació i l'empoderament. Per exemple, a l'Índia, el 2013, a través del seu programa de microcrèdits, va aconseguir que 5.200 dones poguessin emprendre petits negocis i generar noves fonts d'ingressos per a les seves famílies.

A República Democràtica del Congo, s'han desenvolupat en els darrers anys diversos projectes que promouen noves tècniques d'agricultura sostenible, on les dones participen en espais on assumeixen posicions de lideratge i adquireixen noves capacitats.

La sensibilització de les comunitats suposa un element clau en cadascun dels nostres projectes, ja que entenem que el canvi cap a la igualtat només serà possible quan tota la societat prengui consciència de la seva importància.

-

Humana impulsa l'expo fotogràfica 'Violència contra les dones' de Walter Astrada-img1
Humana impulsa l'expo fotogràfica 'Violència contra les dones' de Walter Astrada-img2
Humana impulsa l'expo fotogràfica 'Violència contra les dones' de Walter Astrada-img3