Humana Day: Junts podem ajudar a frenar el canvi climàtic

25-09-2014

El canvi climàtic torna a ser aquest any el tema central de l'Humana Day. L'objectiu el 2014 és dotar l'esdeveniment d'un caràcter més local, amb la finalitat d'apropar més als ciutadans. Per això, cadascuna de les nostres delegacions està preparant la seva pròpia Agenda d'Activitats, que té lloc principalment durant la setmana del 22 al 28 de setembre. 'Our Climate, Our Challenge' és, de nou, el lema triat.

Diversos esdeveniments oferiran als nostres col · laboradors, donants de tèxtil i clients de botigues second hand l'oportunitat de conèixer més sobre el treball d'Humana al voltant de les conseqüències del canvi climàtic i sobre com podem junts afrontar els desafiaments globals que ens planteja la protecció del medi ambient i la cooperació al desenvolupament.

Humana considera que units podem reunir la força necessària per frenar les conseqüències del canvi climàtic.

La nostra feina en aquest sentit es basa en tres aspectes fonamentals:

*Adaptació a les seves conseqüències.

*Mitigació de les causes que provoquen les variacions del clima, treballant en la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

*Millora de les condicions de vida de les comunitats involucrades en els projectes.

Treballant al costat dels petits agricultors 

La tasca d'Humana enfront de les conseqüències del canvi climàtic està present en bona part dels projectes de cooperació que es duen a terme. No obstant això, els programes en què aconsegueix una major dimensió són els Farmers' Club o Agrupacions d'Agricultors. (Descobreix més sobre els FC punxant aquí)

L'organització treballa braç a braç amb els petits agricultors, promovent la seva formació en tècniques agrícoles sostenibles, agroforestals i de conservació que els permeten obtenir millors i majors collites i més resistents a les condicions meteorològiques adverses provocades pel canvi climàtic.

Per a això es treballa en l'ús de tecnologies de baix cost, la selecció de llavors, l'ús d'adobs naturals, l'alternança de cultius o la incorporació de noves espècies per comptar amb una major varietat de productes vegetals.

Reciclatge tèxtil i canvi climàtic

Humana impulsa la reducció, reutilització i reciclatge a través de milers de contenidors de recollida de roba usada gràcies als acords de col · laboració que manté amb ajuntaments i entitats privades. Per cada quilogram de tèxtil recuperat i que, per tant, no va a parar a un centre de tractament de residus per a ser incinerat, es deixen d'emetre 4,2 quilograms de CO2.

El 2013, el conjunt d'organitzacions d'Humana People to People recollir més de 121.000 tones de roba i calçat usat, evitant amb això l'emissió de més de 508.000 tones de diòxid de carboni.

El reciclatge tèxtil, per tant, promou la protecció del medi ambient i el desenvolupament econòmic i social. La reutilització de la roba estalvia recursos per a la producció de roba nova, redueix les emissions de gasos d'efecte hivernacle i evita que milions de tones de tèxtil i calçat vagin a parar als abocadors.

Botigues Second Hand

Les botigues tornen a tenir un paper essencial en l'esdeveniment: l'equip dels nostres establiments serà de nou clau a l'hora de compartir amb els milers de clients que cada dia passen per ells la nostra tasca davant les conseqüències de les variacions del clima. De fet, estan previstes diverses activitats en què podran participar tots el clients que ho desitgin.

Informa't de les activitats del Humana Day a través de les nostres xarxes socials.

Humana Day: Junts podem ajudar a frenar el canvi climàtic-img1
Humana Day: Junts podem ajudar a frenar el canvi climàtic-img2
Humana Day: Junts podem ajudar a frenar el canvi climàtic-img3