Humana obre la seva vuitena botiga de roba de segona mà a Madrid per a cooperació al desenvolupament

02-12-2011

Humana Fundació Poble per Poble, ha inaugurat avui la seva vuitena botiga de roba i calçat usat a Madrid. Aquest nou establiment està situat al Carrer Alcalá, 312, Metro Quintana. El nou establiment suposa la inauguració d'una nova etapa en les botigues Humana, amb un disseny més modern i plenament adaptat a la nova imatge corporativa de la Fundació, en què guanyen pes els missatges de cooperació al desenvolupament i la importància del reciclatge tèxtil com instrument per promoure la protecció del medi ambient.

Per aquest motiu, tant el disseny exterior com interior de la botiga s'ha prestat especial atenció a les imatges dels projectes de cooperació que s'estan duent a terme. Després del taulell, a més, s'ha col · locat una pantalla LED de 42 polzades en què es projecten vídeos sobre la tasca d'Humana, des de la recollida de roba usada fins al desenvolupament dels programes per promoure el progrés de les comunitats del Sud. Per tot això, aquest local es pot considerar la 'flagship' de la Fundació a Madrid.

La vint primera botiga de la Fundació a Espanya compta amb una superfície comercial de 210 m2 distribuïts en una sola planta en la qual és possible adquirir roba i complements de senyora, cavaller i nen, així com calçat i tèxtil de la llar.

En línies generals, aquest establiment va dirigit a tres tipus de clients: primer i principal: aquells que busquen una roba de certa qualitat a preus baixos, és a dir, persones amb un poder adquisitiu mitjà amb gust per peces de qualitat, per exemple joves o població immigrant; segon, aquells que volen col · laborar amb els projectes de cooperació al desenvolupament de la Fundació, i, tercer, aquells que busquen peces especials i úniques.

Amb motiu de l'obertura, totes les peces a la venda a la nova botiga tenen un preu especial de 5 euros. Els recursos obtinguts amb la gestió de la roba usada donada permeten el finançament de projectes de cooperació al desenvolupament a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina. Cada quilo de roba recollit permetre a Humana destinar el 2010 prop de 11 cèntims d'euro a aquests projectes, tenint en compte que amb 1.500 euros és possible formar durant un any a un professor d'escola de primària, que donarà classe a 50 nens cada curs durant una mitjana de 30 anys.

Humana obre la seva vuitena botiga de roba de segona mà a Madrid per a cooperació al desenvolupament-img1
Humana obre la seva vuitena botiga de roba de segona mà a Madrid per a cooperació al desenvolupament-img2
Humana obre la seva vuitena botiga de roba de segona mà a Madrid per a cooperació al desenvolupament-img3