Festival i Seminari Youth in Action: objectiu complert

25-07-2013

La celebració simultània del seminari i festival Youth in Action ha assolit els objectius plantejats, en combinar l'aspecte acadèmic amb una mostra de la tasca artística duta a terme amb els més de 2.000 joves participants en aquest Projecte d'Art i Cultura com a motor de desenvolupament comunitari.

Roeland van de Geer, responsable de la Delegació a Sud-àfrica de la Comissió Europea, cofinançador del projecte, va destacar durant l'obertura del seminari l'impacte positiu que l'acció està causant a les comunitats i l'energia demostrada pels joves.

Al voltant de 70 persones van participar al seminari, entre acadèmics, professionals, polítics, donants i altres persones que van reflexionar sobre el valor i la importància de la cultura en el desenvolupament comunitari.

Entre els ponents es van trobar Alfons Martinell, responsable de la càtedra UNESCO de la Universitat de Girona, entitat col · laboradora del projecte; Jerry Mabuza, president de GOMACC, també col · laborador del projecte; Lucina Jiménez, presidenta de l'Observatori de Comunicació, Cultura i Art; Munyaradzi Chatikobo, director del Programa 'Drama for life'; Yvette Hardie, vicepresident de Arterial Network, i Paula Moreno Zapata, de la Fundació Manos Libres. Al llarg del seminari es va plantejar una anàlisi de la integració de l'activitat cultural i el progrés de les comunitats i com Sud-àfrica està dirigint la seva política en aquest sentit.

Talent creatiu i interpretatiu

Paral · lelament es va celebrar el Festival, en què van prendre part d'una manera o altre els 2.484 joves de Durban i Westrand implicats en el projecte. Tots ells van demostrar una vegada més la seva força creativa i les ganes de expressar-se a través de la poesia, el teatre, la dansa o la música. Al voltant d'un miler d'espectadors van gaudir del talent i l'energia dels nois i noies participants.

L'art i la cultura han demostrat ser una potent palanca per facilitar el progrés de les comunitats implicades, en promoure la mobilització de més de 58.000 persones. Alhora, s'ha facilitat el diàleg entre els líders del projecte, les administracions locals i els representants dels Departaments d'Art i Cultura involucrats, aconseguint amb això avenços en àmbits com l'educació, les condicions sanitàries o el respecte pel medi ambient.

Pots veure la interessant entrevista realitzada per Girona TV a Gemma Carbó, Coordinadora de la Catedra Unesco de Politiques Culturals i Cooperació de la Universitat de Girona i també participant del seminari.

Festival i Seminari Youth in Action: objectiu complert-img1
Festival i Seminari Youth in Action: objectiu complert-img2
Festival i Seminari Youth in Action: objectiu complert-img3