Lliurats els IV Premis Humana de Reciclatge Tèxtil a Madrid i Zona Centro

04-10-2013

Més de 150 persones van participar ahir a Madrid en el Humana Day, dedicat enguany al canvi climàtic. Durant l'esdeveniment va tenir lloc el lliurament dels IV Premis Humana de Reciclatge Tèxtil de Madrid i Zona Centre.

Els guardonats són els següents :

  • En l'apartat de municipis i entitats públiques: Torrelodones, Villaviciosa de Odón, Rivas Vaciamadrid, Galapagar, Madrid, Alcobendas, Sant Sebastià dels Reis, Toledo, Àvila, Consorci Provincial de Mig Ambient de Segòvia i Aranjuez.
  • En l'apartat d'entitats privades i altres organismes: Parròquia de Nostra Senyora de la Pau ( Madrid ), Mercat de les Vendes (Madrid), Carrefour, Disa Península (llicenciatària de la Petroliera Shell ), Àrea Única d'Atenció Primària del IMSALUD, Supermercats Ahorramás (Velilla de San Antón ), Creu Roja Assemblea de Getafe i Centre Comercial Príncep Pío (Madrid) .

Han estat guardonats igualment l'Ajuntament de Santa Pola (Alacant) i l'Ajuntament de Mislata (València).

Aquests premis són un reconeixement al suport que els ciutadans proporcionen als programes de protecció de medi ambient, cooperació al desenvolupament al Sud i ajuda social a Espanya mitjançant les seves donacions de tèxtil a través dels contenidors ubicats gràcies als acords amb ajuntaments i entitats privades.

La importància del reciclatge tèxtil

Susana Magro, directora general de l'Oficina Espanyola de Canvi Climàtic va destacar durant la seva intervenció en l'acte que per a nosaltres és important cada quilogram de residu que és reciclat, i cada quilo de CO2 que es deixa d'emetre.

la directora general es va referir a l'informe de l'IPCC, el Panell Intergovernamental de científics de l'ONU sobre Canvi Climàtic, que acaba de ser presentat a Estocolm. Aquest informe assenyala que Espanya serà un dels països més afectats pels efectes de les variacions del clima en els propers anys. D'aquí la importància, segons Magro, d'aspectes com el reciclatge tèxtil, ja que ajuden a la reducció de les emissions de CO2 .

El coordinador general d'Humana Fundación Pueblo para Pueblo, Jesper Wohlert, va assenyalar per la seva banda, que "quan administracions, empresaris i societat civil actuen junts i es donen escenaris, com el del reciclatge tèxtil, en què aquesta col · laboració funciona, és important reconèixer , destacar-lo i celebrar-ho ". Wohlert afegir que "en l'actualitat només es recull el 20% del tèxtil que es rebutja a Espanya, si aquest 20% permet fer tot el que estem fent, la pregunta és què seríem capaços d'aconseguir si es recollís un 50, un 60 o un 70% ".

El coordinador general d'Humana ha apuntat igualment que "fa 25 anys, el reciclatge tèxtil era per a nosaltres un mitjà per aconseguir recursos per a la cooperació al desenvolupament, en aquests últims 5 o 10 anys, s'ha convertit, a més, en un factor clau de la protecció del medi ambient i, amb això, del treball enfront del desafiament del canvi climàtic ".

El 10 d'octubre tindrà lloc el Humana Day a Sevilla, a les 18:30 hores al Casino de l'Exposició .

El passat 26 de setembre va tenir lloc el lliurament dels IV Premis Humana de Reciclatge Tèxtil de Catalunya.

Lliurats els IV Premis Humana de Reciclatge Tèxtil a Madrid i Zona Centro-img1
Lliurats els IV Premis Humana de Reciclatge Tèxtil a Madrid i Zona Centro-img2
Lliurats els IV Premis Humana de Reciclatge Tèxtil a Madrid i Zona Centro-img3