En marxa el projecte 'SI, la Cooperació Funciona'

27-03-2012

De l'11 al 17 de març ha tingut lloc un viatge a Guinea Bissau promogut per Humana en què hi han participat representants de les corporacions municipals d'Alboraya, de València, Amposta, Calafell, Cerdanyola del Vallès, Mollerussa i Sant Cugat del Vallès, de Catalunya, i Santa Pola, d'Alacant.

L'objectiu d'aquest viatge ha estat mostrar als regidors i tècnics els projectes de cooperació que Humana i el seu soci local, ADPP Guinea Bissau estan duent a terme al país. Els projectes són possibles gràcies a la participació ciutadana a través de donacions de roba i calçat que a Espanya, inclosos els d'aquests municipis.

L'expedició va visitar l'Escola Professional de Bissora, a la qual van poder conèixer les noves disciplines que s'estan desenvolupant per a millorar l'accés al mercat de treball. També van visitar el projecte Farmers' Club, a Oio on hi participen 2.000 agricultors millorant les seves tècniques de producció d'aliments al mateix temps que milloren la nutrició i els recursos econòmics de la població. Finalment, l'expedició es va traslladar a l'escola de formació de professors d'Bachil, recentment inaugurada i va visitar el projecte TCE de lluita contra la SIDA a la Regió de Gabú.
El grup va conèixer les instal·lacions del centre de ADPP Guinea Bissau on es rep la roba usada procedent de les centrals de classificació d'Humana a Espanya. Finalment, van anar a una recepció a l'Ambaixada d'Espanya a la capital, van ser rebuts pel President de la República en funcions, per l'Alcalde de Bissau i a la seu de la ONU a Bissau pel Representant Resident d'UNICEF al país.

Aquest viatge s'emmarca dins del Projecte d'Educació "SI, la Cooperació Funciona", que inclou un viatge similar a Cabo Delgado, Moçambic, que tindrà lloc al maig, i on hi participaran representants de diversos municipis col·laboradors de Madrid i Andalusia.

En marxa el projecte 'SI, la Cooperació Funciona'-img1
En marxa el projecte 'SI, la Cooperació Funciona'-img2