El residu tèxtil, protagonista del Fòrum de les Ciutats

24-05-2018

El residu tèxtil és un dels protagonistes de la Taula de Debat 'Residus i Innovació. Separar per a reciclar 'que té lloc el dimecres 13 de juny en el marc del Fòrum de les Ciutats. El tèxtil apareix en aquesta taula a l'altura d'altres residus com els envasos, el vidre o el paper.

La tercera edició d'aquest fòrum se celebra a Madrid IFEMA del 13 al 15 juny, per tal d'oferir de nou una mirada transversal al món de les ciutats, de la seva gestió innovadora i del paper que juguen tots els actors que es relacionen en els entorns urbans. Els residus i el seu correcte tractament és una de les peces claus per al desenvolupament sostenible de les ciutats del segle XXI.

Els ponents de la Taula de Debat dedicada a residus i innovació són els següents:

  • Rosa Blat, directora tècnica i d'Innovació d'Ecoembes.
  • Manuel Domínguez, secretari general de Repacar.
  • Laura García, directora tècnica d'Operacions de Ecovidrio.
  • Buenaventura González, President de Sigaus.
  • Gabriel Leal, Secretari General de Signus.
  • José David Moreno, Promotor Nacional d'Humana Fundación Pueblo para Pueblo.


El paper de les noves economies urbanes

La ciutat per als ciutadans serà l'eix principal sobre el qual giraran totes les temàtiques, atès que aquest enfocament sempre ha estat el fet diferenciador del Fòrum de les Ciutats de Madrid. Per això, es dedicarà una part del programa a debatre sobre les anomenades 'Noves economies urbanes': des de la col·laborativa, sobre la qual ja s'ha creat un Grup de Reflexió, fins a la circular passant per les economies verd, blau, del bé comú , etc.

Aquesta visió de la ciutat i el paper de la ciutadania seran abordats des de la perspectiva de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Més enllà de l'Objectiu 11 dedicat específicament a les ciutats, hi ha altres dels ODS íntimament relacionats amb els entorns urbans: canvi climàtic, aigua, energia neta, consum responsable o reducció de la desigualtat són només alguns exemples.

El Fòrum de les Ciutats Madrid IFEMA s'enquadra en el Fòrum Medi Ambient i Sostenibilitat FSMS d'IFEMA Fira de Madrid, que també engloba la Fira Internacional d'Urbanisme i Medi Ambient, TECMA o el Saló de la Recuperació i el Reciclatge, SRR.

El residu tèxtil, protagonista del Fòrum de les Ciutats-img1
El residu tèxtil, protagonista del Fòrum de les Ciutats-img2