El reciclatge tèxtil, clau per al medi ambient

02-06-2014

La indústria de la moda és una de les que més impacte té sobre el medi ambient, ja que requereix un alt consum de matèries primeres i energia, tant a nivell de producció com de distribució de productes. Implica, a més, una important generació d'abocaments i emissions.

Des de 1987, Humana promou la protecció del medi ambient impulsant el reciclatge i la reutilització de tèxtil usat, aplicant per a això, la filosofia de les 3R: Redueix, Reutilitza i Recicla, que adquireix un valor fonamental en l'àmbit de la moda.

El 2013, la Fundació va recollir al voltant de 18.000 tones de roba i calçat usat, que d'anar a parar a un abocador per a la seva incineració, haurien provocat l'emissió de 57.042 tones de C02 *.

Per tant, el benefici per al nostre Planeta que té la reutilització i el reciclatge tèxtil és inqüestionable .

Activitats amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient
Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra cada 5 de juny, Humana ha programat durant aquests dies diverses activitats en què conceptes com reciclatge tèxtil, canvi climàtic o consum responsable són protagonistes:

CATALUNYA
-Vilanova i la Geltrú: A partir del 5 de juny, Exposició sobre Agricultura Social. 7 de juny, participació a la Fira Ambiental Ambienta't de Vilanova i la Geltrú; i de 11:15 a 13:30 hores, taller de titelles.

-Ripollet: 6 de juny, a les 17:00 hores, a la Casa Natura , taller de titelles.

-Sant Joan de Vilatorrada: 7 de juny, de 11:00 a 13:00 hores, taller de titelles.

-Martorelles: 8 de juny, de 10:30 a 13:30 hores, taller de titelles.

ANDALUSIA
-Villacarrillo (Jaén): 29 de maig, 3 i 5 de juny, tallers de reciclatge tèxtil per a adults i nens i nenes al Centre d'Oci i al Passeig del Sant Crist.

-Morón de la Frontera: 5 de juny a les 19:30 hores als Jardins de la Carrera, taller de reciclatge tèxtil per a nenes i nens d'entre 6 i 12 anys .

-Alcalá del Río: 6 de juny a les 20:30 hores a la Plaça d'Espanya, taller de reciclatge tèxtil per a nenes i nens d'entre 6 i 12 anys.

-Maracena: 10 de juny, de 11:00 a 12:00 hores, a la Llar del Pensionista, taller de reciclatge tèxtil per a adults.

ASTÚRIES
-Los Prados (Oviedo): 5 de juny: cada persona que lliuri roba usada al Centre Comercial obtindrà de regal una planta i una bossa reutilitzable. 7 de juny, tallers de reciclatge tèxtil i contacontes. I durant tot juny, exposició "Our Climate, Our Challenge".

BALEARS
-Inca: 5 de juny, a les 17:00 hores, a la Plaça d'Espanya , taller sobre reciclatge tèxtil.

-Mallorca: del 9 al 17 de juny, de dilluns a divendres, entre les 8:00 i les 15:30 hores, Centre Sociocultural del Consell , Exposició sobre Agricultura Social.

MADRID
-Santa Cruz de la Zarza: 5 de juny, a les 19:00 hores, taller "El clima està canviant" .

-El Boalo: 5 de juny, entre les 11 i les 14:00 hores, taller de titelles.

*Font: Waste Management Options and Climate Change. Final Report. European Commission, DG Environment.

El reciclatge tèxtil, clau per al medi ambient-img1
El reciclatge tèxtil, clau per al medi ambient-img2
El reciclatge tèxtil, clau per al medi ambient-img3