L'art i la cultura com a motor de desenvolupament

08-06-2015

Humana col·labora en la segona edició del curs d'especialització de la Càtedra UNESCO de la Universitat de Girona dedicat al potencial de l'educació, l'art i la cultura en les accions de desenvolupament, com a part del projecte 'Youth in action'.

Aquest programa formatiu proporciona una visió general de les relacions entre cultura i desenvolupament, posant especial èmfasi en la capacitació de joves com a factors imprescindibles per a l'empoderament de les comunitats. Pretén transmetre un coneixement precís sobre com es configuren les relacions entre educació i cultura al servei del progrés comunitari. Al mateix temps ofereix eines pràctiques per als agents del sector cultural i de la cooperació.

L'organització del curs va a càrrec de la Càtedra UNESCO de Polítiques Culturals i Cooperació de la Universitat de Girona, amb la col·laboració d'Humana, la Unió Europea i Conarte.

Serveix com a complement i part de l'experiència acumulada en el projecte 'Youth in Action' de la Fundació. De fet un dels seus objectius és visibilitzar i posar en valor l'experiència acumulada a Sud-àfrica amb aquest projecte, per tal d'aprendre amb la pràctica.

Per ONG i professionals
El curs està dirigit a:
- Als equips d'altres ONG.
- A aquelles persones que, des de diferents organitzacions i institucions, treballen en l'àmbit de la gestió cultural, la cooperació cultural internacional, l'educació artística o el desenvolupament comunitari.
-A Tots aquells que, amb o sense experiència prèvia, vulguin enfocar la seva pràctica professional cap a les relacions entre educació, cultura i desenvolupament.

El curs és on line i consta de 90 hores lectives. Es troba actiu del 22 de juny al 28 de novembre de 2015. El nombre de places disponibles és de 40. És possible cursar-lo en castellà i en anglès.

L'art i la cultura com a motor de desenvolupament-img1
L'art i la cultura com a motor de desenvolupament-img2
L'art i la cultura com a motor de desenvolupament-img3