L'art i la cultura com a motor de desenvolupament comunitari en Sudáfrica

02-07-2013

Avui comença a Krugersdorp, Gauteng, el Seminari Youth in Action, un espai per a acadèmics, professionals, polítics, donants i altres persones que volen reflexionar sobre el valor i la importància de la cultura en el desenvolupament de les comunitats. Per a això, compartiran recomanacions, coneixements i idees que puguin ser aplicades tant a Sud-àfrica com en altres països en desenvolupament.

Entre els ponents es troben Alfons Martinell, responsable de la càtedra UNESCO de la Universitat de Girona, entitat col · laboradora del projecte; Jerry Mabuza, president de GOMACC, també col · laborador del projecte; Lucina Jiménez, presidenta de l'Observatori de Comunicació, Cultura i Art; Munyaradzi Chatikobo, director del Programa 'Drama for life'; Yvette Hardie, vicepresident de Arterial Network, o Paula Moreno Zapata, de la Fundació Manos Libres

Igualment està prevista una taula rodona en què representants de diverses institucions culturals compartirà la seva experiència i les seves perspectives en aquest àmbit. La inauguració anirà a càrrec de Paul Mashatile, Ministre d'Art i Cultura de Sud-àfrica y Roeland van de Geer, responsable de la Delegació de la Comissió Europea, que cofinança el projecte.

Paral · lelament al Seminari s'organitza un Festival, amb la participació dels joves involucrats en el Projecte. D'aquesta manera, es pretén establir un sòlid pont entre les reflexions del Seminari i la pròpia dinàmica del projecte Mitjançant per aconseguir un fort impacte en els participants demostrant la importància de les accions culturals per enfortir el desenvolupament i la cohesió social.

El projecte està demostrant la força creativa que la joventut sud-africana és capaç de desenvolupar quan se'ls dóna l'oportunitat i el suport per aprendre noves aptituds, interactuar i formular els seus propis punts de vista sobre temes d'importància per a les seves comunitats.

L'art i la cultura com a motor de desenvolupament comunitari en Sudáfrica-img1
L'art i la cultura com a motor de desenvolupament comunitari en Sudáfrica-img2
L'art i la cultura com a motor de desenvolupament comunitari en Sudáfrica-img3