L'Àrea Metropolitana de Barcelona visita la planta Humana a l'Ametlla del Vallès

29-04-2022

Una delegació de l´Àrea Metropolitana de Barcelona ha visitat avui 29 d´abril la planta de preparació per a la reutilització d´Humana a l´Ametlla del Vallès (Barcelona). La delegació ha estat formada per 17 persones, representant un total de 4 municipis: Barcelona, l'Hospitalet del Llobregat, Casteldefels y Barberá del Vallès.

L'objectiu de la visita ha estat conèixer de primera mà el procés de preparació per a la reutilització del residu tèxtil recuperat a Catalunya, que el 2021 va pujar a 4.771 tones. Més del 90% del residu processat a la planta té una segona vida, bé a través de la seva reutilització, bé mitjançant el reciclatge, a càrrec d'empreses especialitzades. I això gràcies a lesforç dun equip de més de 40 persones especialitzades en processament del tèxtil.

Potencial de reutilització de tèxtil i dimensió social

Durant la visita, la delegació de l'AMB ha valorat molt positivament el gran potencial de reutilització del residu tèxtil, i s'interessa pels processos de reciclatge tant a nivell local com al conjunt d'Espanya, avui dia, gairebé inexistents.

Igualment els ha semblat molt cridanera la taxa de reemplaçament registrada a les botigues Humana: 6 de cada 10 clients declaren que en comprar una peça de segona mà deixen de comprar-ne una de nova, situant per tant aquest replacement rate en el 60%. Això afavoreix un menor consum de recursos i una circularitat més gran.

Un altre dels aspectes que han valorat més els membres de l'AMB ha estat la dimensió social del treball d'Humana, tant a nivell local com internacional. Joana Badell, patrona de la Fundació, ha destacat en aquest sentit la seva experiència com a membre del patronat i coneixedora sobre el terreny de les accions de cooperació al desenvolupament que es duen a terme a països com Guinea Bissau.

Més notícies

Aquesta visita s'uneix a la del director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Isaac Peraire, que es va desplaçar a la planta a finals de novembre passat. Durant la seva estada a la planta Peraire va assegurar que “Humana és un agent important que gestiona un residu fonamental. Cal posar en valor aquesta feina i per això estic content de conèixer-lo de prop, així com el circuit que segueix la roba. Volia saber què passa amb aquest residu que deixa de ser-ho, gràcies a la feina d'entitats com Humana”.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona visita la planta Humana a l'Ametlla del Vallès-img1
L'Àrea Metropolitana de Barcelona visita la planta Humana a l'Ametlla del Vallès-img2