Debatent sobre energia a Col • legi d'Economistes de Catalunya

10-07-2014

Humana, Mango i El Tinter són les entitats col · laboradores de les publicacions que recullen les tres SIDICO (Sessions Internes de Discussió i Coneixement) que avui ha presentat la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col • legi d'Economistes de Catalunya

A l'acte de presentació han assistit el degà del Col • legi d'Economistes de Catalunya (CEC), Joan B. Casas; el director de Responsabilitat Social Corporativa de Mango, Xavier Carbonell; Angel Panyella, director d'El Tinter; el Dr Joan Trullen, catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona, en qualitat de ponent; i Jesper Wohlert, coordinador general d'Humana. 

Així mateix han assistit personalitats del món de la política, la universitat i l'empresa. 

Transport, RSE i eficiència energètica 

Els SIDICO integren una sèrie de treballs centrats en els següents temes: transport ferroviari, polítiques de RSC i impactes en el compte de resultats, i sostenibilitat i competitivitat en l'àmbit de l'energia i l'eficiència energètica. 

Aquestes publicacions, fruit d'una sèrie de sessions de discussió en el marc de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col • legi d'Economistes de Catalunya, tenen com a objectiu formar els integrants de la Comissió en aspectes de sostenibilitat ambiental i social per, posteriorment, traslladar el seu coneixement a la resta d'economistes ia la societat en general.

Joan B. Casas ha estat l'encarregat de presentar el primer dels estudis, sobre el corredor ferroviari del Mediterrani de mercaderies. Xavier Carbonell, per la seva banda, ha introduït el segon dels estudis, centrat en els aspectes econòmics de les polítiques de RSC. 

La presentació del tercer SIDICO, centrat en la sostenibilitat i la competitivitat en l'àmbit de l'energia, ha anat a càrrec de Jesper Wohlert. El coordinador general d'Humana ha recordat que "no podem contemplar el desenvolupament als països del Sud sense garantir la seva ciutadania l'accés a l'energia", afegint que "l'accés a l'energia és un camp ple de desafiaments i d'oportunitats que necessita d'un enfocament global, amb la participació també de la societat civil". 

Finalment, Àngel Panyella, responsable d'El Tinter i encarregat de l'edició dels SIDICOS, ha assenyalat que des del seu impremta han treballat per fer de l'edició d'aquests estudis una publicació sostenible, coherent amb els continguts dels mateixos. 

Pròleg i reflexions
El SIDICO "Sostenibilitat i competitivitat en l'àmbit de l'energia i l'eficiència energètica", s'inicia amb un pròleg d'Elisabeth Molnar, directora general de la Fundació. Molnar posa l'accent en el paper de l'energia com a element central de la sostenibilitat global: "Sense energia no hi ha desenvolupament possible. És per això que el nostre compromís en aquest sentit creix dia a dia, transformant l'eficiència i la sostenibilitat energètica en un dels pilars de la nostra activitat ", assenyala. 

-

Debatent sobre energia a Col • legi d'Economistes de Catalunya-img1
Debatent sobre energia a Col • legi d'Economistes de Catalunya-img2
Debatent sobre energia a Col • legi d'Economistes de Catalunya-img3