Consumeix moda amb criteri

18-05-2015

El 5 de juny es celebra a més de 100 països el Dia Mundial del Medi Ambient, una crida a l'acció i sensibilització pel nostre planeta i el lema en 2015 és "7.000 milions de somnis. Un sol planeta. Consumeix amb moderació ".

El Dia Mundial del Medi Ambient - DMMA és una crida a l'acció i sensibilització pel medi ambient promoguda per les Nacions Unides. Es tracta de generar una gran plataforma unint les accions individuals en una força col·lectiva que generi un impacte exponencial positiu per al planeta.

El benestar de la humanitat, el medi ambient i la sostenibilitat de l'economia depèn en última instància de la gestió responsable dels recursos naturals del planeta. No obstant això, les persones segueixen consumint molts més recursos naturals dels que el planeta pot proporcionar.

La peça més sostenible

El consum conscient i amb criteri és fonamental si parlem de moda. Aquesta indústria és una de les que més impacte té sobre el medi ambient. El reciclatge i la reutilització ajuden a esmorteir aquest impacte, reduint el consum de matèries primeres destinades a la fabricació de peces noves. Per exemple, la fabricació d'una samarreta de 250 grams de cotó requereix 7.000 litres d'aigua i 500 grams de productes químics.

Allargar la vida de la roba i promoure un cicle tancat, basat en els principis de l'economia circular és indispensable, perquè la peça més sostenible i la que menor dany causa sobre el medi ambient és la que ja està fabricada.

-

Consumeix moda amb criteri-img1
Consumeix moda amb criteri-img2