Finalitzen els projectes de seguretat alimentària cofinançats pels ajuntaments de Villacañas i Sax

20-07-2011


Recentment han finalitzat els projectes de seguretat alimentària per a famílies rurals del cantó El Triomf, a Equador. En total han participat 66 famílies, 36 d'elles fruit de la col.laboració de l'Ajuntament de Villacañas i 30 gràcies a l'Ajuntament de Sax.

Un dels objectius d'aquest projecte ha estat la posada en funcionament de petits horts orgànics per a la producció de gran diversitat de vegetals, a càrrec de les pròpies famílies. La iniciativa ha comptat, a més, simultàniament amb una activitat de formació contínua en matèria d'agricultura, nutrició i gestió de l'economia familiar, que ha garantit el bon funcionament i manteniment dels horts, a més d'impulsar hàbits alimentaris més saludables entre tots els membres familiars.

Les 66 famílies han pogut tenir accés a aliments variats, nutritius i innocus durant el període d'execució i han augmentat el consum de vegetals, millorant la seva dieta rica en proteïnes i nutrients bàsics. Per això, han conreat 10 varietats de vegetals en un espai de 10 m2, utilitzat tècniques agrícoles sostenibles, com l'abonament orgànic i un control natural de plagues amb repel.lents orgànics que actua com a barrera, amb plantes d'alfàbrega, herba de llimona o rude.

Els resultats del programa han estat molt positius, ja que aquestes famílies continuaran amb l'activitat agrícola, tenint accés i disponibilitat d'aliments nutritius i suficients durant tot l'any. Al mateix temps, ha afavorit el desenvolupament i la participació comunitària, empoderats com a responsables del projecte, de les seves accions i dels seus èxits. En aquest sentit, no només aquestes famílies han estat les beneficiàries, sinó que familiars i veïnes han pogut tenir accés als coneixements adquirits durant la formació, així com a les llavors i els aliments collits.

Finalitzen els projectes de seguretat alimentària cofinançats pels ajuntaments de Villacañas i Sax-img1