Compromesos amb el desenvolupament agrícola

13-01-2016

Humana porta gairebé 30 anys consolidant el pont que uneix la nostra societat amb les comunitats més desfavorides dels països on duem a terme els programes de cooperació.

És un pont entre el nord i el sud que, transcendint la distància de milers de quilòmetres, té uns sòlids fonaments recolzats en l'activitat per la qual aquí som coneguts: la recollida de tèxtil usat. Gràcies a la gestió professional de les donacions de milions de ciutadans, la Fundació ha destinat més d'1,7 milions d'euros en els últims tres anys a programes de desenvolupament agrícola i comunitari.

Seguretat alimentària i millors condicions de vida

Els eixos bàsics dels programes de desenvolupament agrícola i comunitari són dos. En primer lloc, la seguretat alimentària i la millora de les condicions de vida, dos reptes que abordem fomentant les agrupacions d'agricultors (Farmers 'Club, en anglès). La primera agrupació es va crear a Zimbabwe fa 30 anys i actualment la Federació Humana People to People, a la qual pertanyem, treballa amb 70.000 petits agricultors.
Gràcies a l'esforç comú ia la formació que reben poden cultivar d'una manera més productiu, comptar amb aliments sans i suficients per al seu manteniment, vendre els excedents per obtenir ingressos i accedir, per exemple, a una educació de qualitat per als més petits. La majoria dels membres d'aquestes agrupacions són dones, de manera que també es converteixen en programes de gènere i d'apoderament femení.

Canvi climàtic i Farmers Club

Tot i que l'objectiu inicial dels Farmers 'Club no és afrontar les variacions del clima, comprendre què és el canvi climàtic és essencial per poder mitigar-ne els efectes sobre la vida de les comunitats menys afavorides.
En aquest sentit, un informe recent del Banc Mundial assegura que els més pobres es troben més exposats que la mitjana de la població a la majoria de les pertorbacions relacionades amb el clima, com inundacions, sequeres i onades de calor.

Si no s'afronten les conseqüències del canvi climàtic (augment de nivell dels mars, reducció de rendiments agrícoles i afectació sobre la salut), el 2030 cent milions més de persones s'afegiran als 900 milions de pobres que ja existeixen, assenyala aquesta entitat . "El nostre repte ara és protegir desenes de milions de persones de la caiguda en l'extrema pobresa a causa del clima canviant", afirma el seu president, Jim Yong Kim.

El segon gran eix dels nostres programes és el desenvolupament comunitari, és a dir: el foment de l'educació, la salut, l'articulació de la comunitat ... Tot això amb la vista posada en la millora de les condicions per al desenvolupament de la infància.

Compromesos amb el desenvolupament agrícola-img1
Compromesos amb el desenvolupament agrícola-img2
Compromesos amb el desenvolupament agrícola-img3