Alcobendas acaba amb la finalitat social de la roba usada

31-01-2018

Humana i la Fundación Ciudad de Alcobendas s'han destinat 30.000 euros al projecte d'Àfrica Directe, dedicat a la millora de la salut maternoinfantil a la regió de Gambo, a Etiòpia. Aquests fons provenen dels recursos generats amb la gestió del tèxtil recuperat l'any passat per l'organització al municipi.

De moment aquesta serà l'última aportació d'Humana als projectes recolzats per la Fundación Ciudad de Alcobendas: L'Ajuntament va convocar a l'agost passat un concurs públic per a la gestió de la recollida selectiva de roba i tèxtil usat, canviant el model de gestió vigent durant més de dues dècades per l'actual, en el qual preval el valor mercantil de la roba per sobre del valor social.

Fidel al seu compromís amb la ciutadania d'Alcobendas, Humana es va presentar al concurs amb una oferta equilibrada, sostenible i justa que incloïa un excel·lent servei, un fi social inequívoc, la creació d'ocupació de qualitat i la gestió integral del residu, assegurant la seva traçabilitat d'acord amb la normativa europea.

Però, desafortunadament, l'Ajuntament va decidir posar fi a 21 anys de relació entre l'entitat sense ànim de lucre i el municipi, un període en el qual els veïns i veïnes van donar a Humana 4.800 tones roba amb l'objectiu de donar-los una finalitat social. La gestió d'aquesta considerable quantitat de tèxtil ha permès donar suport durant aquesta més de dues dècades desenes d'accions de cooperació en l'hemisferi Sud i de suport local a Espanya. En conjunt, els fons destinats se situen al voltant dels 480.000 euros.

A més, en virtut de l'acord amb el consistori, Humana realitzava des 2014 una aportació anual de 30.000 euros a la Fundación Ciudad de Alcobendas destinats a finançar accions de cooperació internacional al desenvolupament elegits per la mateixa Fundació.

Amb les dones i contra la malnutrició infantil

La gestió de la roba usada recollida l'any passat ha permès generar recursos destinats a un projecte d'Àfrica Directe que vol evitar els parts de risc de les dones de la regió de Gambo, a Etiòpia, i prevenir la malnutrició infantil de la zona.

Guadalupe Martín, secretària de l'ONG Àfrica Directe, explica que "es formaran a llevadores a la regió per identificar els embarassos de risc i evitar que les dones embarassades arribin tard a l'hospital de Gambo". Així mateix es vol detectar la malnutrició infantil en els nens menors de cinc anys amb una xarxa d'assistència primària, afegeix. "Molts d'ells ni tan sols són registrats pels seus pares a causa de les poques possibilitats que sobrevisquin. I els que ho fan tenen nombrosos problemes legals i administratius per a desenvolupar-se en la societat etíop ", indica.

Els projectes anteriorment finançats per la Fundación Ciudad de Alcobendas a partir dels recursos destinats per Humana són els següents:

En conjunt, tenint en compte la quantitat destinada a l'Àfrica Directe, es tracta de 120.000 euros que s'uneixen a la resta de fons generats per Humana a partir de la gestió de les 4.800 tones de tèxtil recuperades en aquests 21 anys.

 

Alcobendas acaba amb la finalitat social de la roba usada-img1
Alcobendas acaba amb la finalitat social de la roba usada-img2
Alcobendas acaba amb la finalitat social de la roba usada-img3