ADPP-Moçambic, premiada per la Commonwealth

29-08-2012

ADPP-Moçambic ha rebut avui l'anomenat 'The Steve Sinnott award for Commonwealth Teachers', atorgat en el marc de la XVIII Conferència de Ministres d'Educació de la Commonwealth, que se celebra fins el 31 d'agost a Port Louis, Maurici.

El soci local d'Humana a Moçambic ha rebut aquest guardó fruit del programa de 'Escoles de Professors del Futur (EPF)' que implementa al costat de la pròpia Fundació. A l'hora de concedir aquest premi, s'ha tingut en compte la contribució del projecte a la modernització de la formació a les escoles de primària de les àrees rurals i l'ús dels recursos locals per aquesta finalitat.

El director de l'EPF de Nametil, a la província de Nampula, Silvestre Montinho, ha estat l'encarregat de recollir el guardó de mans del primer ministre de Santa Llúcia, Kenny Anthony.

Avanç real de l'educació

L'objectiu d'aquest tipus de programes és la capacitació de docents per tal d'aconseguir un avanç real de l'educació dels nens i nenes de les zones rurals. També pretén que els mestres assumeixin un paper fonamental en el progrés de tota la comunitat. Els programes, que combinen formació teòrica i pràctica, es duen a terme en col·laboració amb els Ministeris d'Educació nacionals, contribuint a la innovació de la formació del professorat.

Des de 1993, les organitzacions que formen part d'Humana People to People, entre les quals hi figuren ADPP-Moçambic i Fundació Poble per Poble, han format a més de 18.500 professors i professores a 35 centres a Angola, Malawi, Moçambic i Índia.

ADPP-Moçambic, premiada per la Commonwealth-img1
ADPP-Moçambic, premiada per la Commonwealth-img2