550 futurs mestres de les EPF d'Angola visiten quatre països per completar la seva formació

30-04-2013

Un total de 550 alumnes de les Escoles de Professors del Futur (EPF) de Benguela, Bié, Kwanza Sul, Kunene, Huambo i Luanda, a Angola, participen en un viatge per Namíbia, Zàmbia, Bostwana i Moçambic per conèixer de primera mà sobre la realitat de les comunitats rurals d'aquests països.

Amb aquest viatge, de quatre mesos de durada, ADPP-Angola, soci local d'Humana en aquest país, pretén que els futurs mestres coneguin noves experiències sobre l'educació i la societat en general en altres països. Per a gairebé tots ells aquesta extraordinària experiència suposa la primera vegada que surten del país, i la millor manera de conèixer la realitat i una gran oportunitat per després poder transmetre ja com a mestres.

El mateix Ministeri d'Educació d'Angola ha valorat molt positivament el viatge, en considerar com un element d'innovació en la formació de professors, el que contribuirà a millorar el sistema educatiu del país.

La formació impulsada per Humana pretén proveir als futurs mestres i mestres de les aptituds i coneixements adequats per liderar el progrés de les seves comunitats. Hi participen, a més, en altres activitats més enllà de l'àmbit acadèmic.

Aquesta acció forma part del programa d'educació de les Escoles, basat en la combinació de teoria i pràctica, el treball en equip, la iniciativa per conèixer més enllà de l'àmbit acadèmic i que el mateix alumne sigui el centre de la seva pròpia educació. Aquesta mateixa iniciativa s'ha promogut en diverses escoles de Moçambic per part de ADPP-Moçambic, com a ADPP-Guinea Bissau prepara també un viatge similar, sempre dins del currículum de formació de nous mestres.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo recolza dues de les EPF promogudes per ADPP a Angola. Es tracta de les situades a Huambo i Luanda.

550 futurs mestres de les EPF d'Angola visiten quatre països per completar la seva formació-img1