3C segueix donant els seus fruits

10-04-2017

El nostre projecte 3C Cultivem Clima i la Comunitat segueix donant els seus fruits, després de tres anys des de la seva posada en marxa. A dia d'avui són més de 500 activistes involucrats en vuit projectes actius a Catalunya, Madrid i Andalusia. Els horts de Palau-solità i Plegamans (Barcelona) i Palomares del Río (Sevilla) han estat els últims a sumar-s'hi.

3C és un programa del qual ens sentim orgullosos. Engloba tots els compromisos que hem adquirit amb la societat i ens permet interactuar i prendre el pols a les persones que ens envolten en la nostra activitat diària de gestió del tèxtil.

A través d'aquest programa proporcionem als activistes (així anomenem a les persones que participen en 3C) les claus i eines perquè uneixin les seves forces i accedeixin a una alimentació sana i variada, aprenent les tècniques necessàries per a la creació, manteniment i conservació de un hort ecològic.

Palau-solità i Plegamans, ja en marxa
L'Ajuntament Palau-solità i Plegamans i la Fundació van signar el passat mes de setembre un conveni de col·laboració per a la implantació de 3C. A principis de febrer es va celebrar una reunió informativa amb els veïns i veïnes del municipi i, després de realitzar la pertinent selecció d'activistes, s'ha posat en marxa a la segona setmana de març. De fet ja estan avançats els treballs de parcel·lació, és a dir, de delimitació de les parcel·les. L'espai es troba en els anomenats Horts Municipals de Can Boada Vella. L'objectiu és comptar amb un total de 90 activistes, 15 d'ells derivats de l'àrea municipal de Serveis Socials i la resta procedents dels propis Horts Municipals. El 3C ocuparà així una superfície total de 3.000 m2.

Paral·lelament la Fundació acaba de posar en marxa el 3C de Palomares del Riu (Sevilla). L'objectiu és comptar amb 15 activistes que treballaran en un recinte de 2.000 metres quadrats.

Nova etapa a San Agustín de Guadalix i Lliça d'Amunt
El projecte té una durada de dos anys, després dels quals comença un nou cicle amb nous activistes. És per això que durant les últimes setmanes s'està succeint els actes de comiat de les primeres promocions d'activistes, que donen pas a nous grups de persones interessades en l'agricultura social i urbana i en participar en 3C.

El 28 de febrer va tenir lloc un petit acte de comiat de la primera promoció del projecte 3C de Sant Agustí de Guadalix (Madrid). L'hort social tanca així una etapa, iniciada el febrer de 2015 i obre una nova, amb nous activistes, que afronten el 3C amb renovada il·lusió.

Recentment la Fundació ha lliurat els certificats a la primera promoció d'activistes de 3C Lliçà d'Amunt (Barcelona) i Tordera (Barcelona). L'hort del Vallès, embrió del programa, enguany finalitza la seva activitat. En el cas de Tordera continua gràcies a la implicació de l'Ajuntament. L'espai ha rebut una quinzena de nous activistes, la majoria derivats de l'àrea de Benestar Social, mentre que els membres de la primera promoció continuen en les seves parcel·les (tots junts comparteixen un espai de 1.750 metres quadrats a l'entrada del poble): segueixen gaudint l'assessorament del nostre tècnic agrícola però ja no depenen d'Humana sinó que s'autogestionen amb el suport del consistori. A més, s'han compromès a donar una part de la seva producció al Banc d'Aliments. Tens completa informació en humana.cat

3C segueix donant els seus fruits-img1
3C segueix donant els seus fruits-img2
3C segueix donant els seus fruits-img3