05/07 Dia Mundial del Medi Ambient

31-05-2017

Humana celebra el Dia Mundial del Medi Ambient del 5 de juny amb un conjunt d'activitats per mostrar que promovent la segona vida de la roba fem un gran favor al planeta.

La reutilització i el reciclatge de tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient ia la lluita contra el canvi climàtic: més de donar una segona vida a la roba usada, s'evita el seu dipòsit en abocador contribuint a la reducció de l'emissió de gasos d'efecte hivernacle. Cada quilo de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l'emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea.

Humana va iniciar fa 30 anys la recollida selectiva de roba usada a Espanya i, des de llavors, ha recollit 276.000 tones de tèxtil usat. Això representa un estalvi de 875.000 tones de CO2 a l'atmosfera: equivalen a l'emissió anual de 328 mil cotxes (que circulen 15.000 km anuals) o a l'absorció anual de diòxid de carboni que realitzen 6,5 milions d'arbres.

Festa del Pacte de Milà de Madrid

El diumenge 4 de juny, l'Ajuntament de Madrid organitza al Passeig del Prado entre la glorieta de Carles V i la de Neptú, de 10h a 15h, la Festa del Pacte de Milà, que integra un programa d'activitats en què l'agroecologia urbana, l'alimentació saludable i el consum de proximitat són protagonistes. El Consistori és un dels signants del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, que compromet a impulsar accions que "contribueixin a desenvolupar sistemes alimentaris sostenibles, inclusius, resilients, assegurances i diversificats per assegurar menjar sa i accessible a tots".

En aquest marc, Humana i altres 24 entitats, entre ONG, associacions ciutadanes, comunitats educatives i organismes oficials presentaran el seu treball en agroecologia urbana, alimentació saludable i consum sostenible i de proximitat. La Fundació disposarà en ple Passeig del Prado d'un estand informatiu, des del qual presentarà el programa 3C Conreem Clima i la Comunitat d'agricultura social i urbana, possible gràcies als fons generats amb la gestió i valorització de la roba usada recollida.

L'estand disposarà d'un hort de terra fet amb palets i jardineres hortícoles elaborades amb material reciclat, representatives del 3C. També inclourà un contenidor de roba per explicar el procés de gestió del tèxtil usat.

Aula d'Educació Ambiental d'Alcobendas

El dissabte 3 de juny la Fundació estarà present a Alcobendas, al Jardí de Rierol de la Vega. El desplegament serà similar al de la Festa del Pacte de Milà de Madrid: estand informatiu, presentació del 3C, hort de terra, jardineres hortícoles i regal d'un planter de ceba a tots els assistents. A més, Humana impartirà un dels tallers de sensibilització "Hi ha Roba Estesa", de 10h a 14h.

D'altra banda, a Aranjuez l'1 al 18 de juny, el Centre Comercial El Delite acull l'exposició "La segona vida de la roba i la sostenibilitat global", que descriu els beneficis del procés de gestió de la roba usada i com, amb un gest senzill com és dipositar una bossa en un contenidor de tèxtil, es genera una cadena de valor que contribueix a la sostenibilitat del nostre planeta. Així mateix, els dies 5, 6, 7, 10 i 11 de juny es desenvoluparà un cicle de tallers de "Hi ha Roba Estesa".

Andalusia, Comunitat Valenciana i Catalunya

Més enllà de la Comunitat de Madrid, els tallers de "Hi ha Roba Estesa" seran l'eix de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient a Catalunya, Comunitat Valenciana i Andalusia. El 2 de juny a Castellar del Vallès (Barcelona), el 4 a Requena (València), el dia 5 a Villacarrillo (Jaén) i un dia després a Montilla (Còrdova).

Dia Mundial del Medi Ambient

Celebrat cada 5 de juny, el Dia Mundial del Medi Ambient va ser instituït el 1974 per Nacions Unides per alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el medi ambient. Cada any s'escull un tema nou que les grans corporacions, ONG, comunitats, governs i celebritats de tot el món adopten per promoure causes ambientals. El d'aquest any és "Connectar la gent a la natura, a la ciutat i sobre la terra, des dels pols a l'equador".

05/07 Dia Mundial del Medi Ambient-img1
05/07 Dia Mundial del Medi Ambient-img2
05/07 Dia Mundial del Medi Ambient-img3