¡Repte superat! Recollides 465 tones de tèxtil durant la EWWR17

01-11-2017

Repte superat! La solidaritat i el compromís dels ciutadans han permès que hàgim recollit 128 tones de roba i calçat usats a Catalunya durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus ja finalitzada. La gestió adequada d’aquestes peces ha permès deixar d’emetre a l’atmosfera 342 tones de CO2. Tot un èxit gràcies als donants!

La Setmana Europea de Prevenció de Residus s’ha celebrat del 18 al 26 de novembre, nou dies durant els quals hem recollit un 18% més de tèxtil usat que en el mateix període de l’any anterior: si en l’edició de 2016 van ser 108 tones, en aquesta ocasió la xifra ha ascendit a 128 a tot Catalunya. Tot un èxit gràcies a l’augment de la conscienciació de la importància de gestionar adequadament el residu tèxtil per a convertir-ho en un recurs.

Humana ha impedit que aquestes 128 tones no siguin enviades a un centre de tractament de residus per a la seva incineració o eliminació, així que el benefici per al Planeta es tradueix en l’estalvi de les 342 tones de CO2.

El lema escollit per al Dia de la Prevenció de Residus, eix de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, ha estat “Donem-li una nova vida!”. Sens dubte, això ens ha motivat no només per a recuperar més roba usada sinó també per organitzar activitats de sensibilització sobre la sostenibilitat i la gestió de residus.

Hem fet el taller “Hi ha Roba Estesa” a Rubí, La Llagosta, el Vendrell, Montgat i Sarrià de Ter (Girona).

De la mà de Caprabo hem distribuït prop de 9.000 fullets informatius entre els seus clients sobre la importància de la prevenció de residusi la reutilització. A més, en el supermercat del Vendrell vam fer el taller “Hi ha Roba Estesa” i en el del Masnou s’ha exhibit l’exposició “La segona vida de la roba i la sostenibilitat global”.

Les nostres exposicions itinerants s’han pogut veure a Vilablareix, Vallgorguina i Sant Llorenç Savall.

La Setmana Europea de Prevenció de Residus pretén mobilitzar i animar a les autoritats públiques, entitats privades, societat civil i la ciutadania a participar en diferents accions entorn de tres àmbits d’acció: reducció, reutilització i reciclatge. També pretén avaluar l’impacte de les accions i campanyes de comunicació a partir de canvis en el comportament de les persones pel que fa a la forma de consumir i gestionar els residus.

Com a especialista en preparació per a la reutilització, Humana gestiona les donacions de roba i calçat usat dels ciutadans amb la finalitat d’obtenir el màxim aprofitament del residu tèxtil, donant-li una segona vida i afavorint amb això un model d’economia circular.

Entorn de 9 de cada 10 peces usades són susceptibles de tenir una segona vida a través de la reutilització o el reciclatge. Passar d’un model d’economia lineal a circular és imprescindible per a la sostenibilitat de la indústria de la moda i, per extensió, per al Planeta. Aplicant una apropiada gestió en l’última part del cicle de vida del tèxtil és possible reintroducirlo en aquest cicle, ja sigui com a peces de segona mà o com altres productes.

¡Repte superat! Recollides 465 tones de tèxtil durant la EWWR17-img1
¡Repte superat! Recollides 465 tones de tèxtil durant la EWWR17-img2