Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto
Període d'execució
Vigente en la actualidad
Ámbit d'activitat
Desenvolupament agrícola i rural

L'acció s'emmarca dins el Programa 'Energy Facility' de la Unió Europea basat en la millora de l'accés a serveis energètics sostenibles i accessibles per a poblacions rurals i periurbanes, en aquest cas a la Regió de Oio, a Guinea Bissau, concretament a Bissora.

El projecte va començar el 2012 i va aconseguir diversos reptes interessants com són l'establiment de 26 sistemes de bombament d'aigua mitjançant energia solar i la construcció de set centres de producció per facilitar l'accés a màquines de processament per als cultius locals en la comunitat. A més, es van instal·lar sistemes fotovoltaics per generar llum elèctrica i energia en 51 instal·lacions comunitàries, incloses escoles, mesquites, centres de salut i centres comunitaris.

2.600 famílies de Bissora es van beneficiar d'aquestes millores. Bona part d'elles han destacat que gràcies a al projecte s'ha reduït la càrrega de treball per a les dones (a l'hora d'aconseguir aigua, per exemple) i ha augmentat la producció agrícola i els ingressos de les persones involucrades.

Video: 'Our Climate, Our Challenge'

Import 2012-2016 del Projecte: 2.387.008 €

Finançament;
Fons propis i externs
Humana
Humana