L'objectiu del Programa d'Agricultura Social d'Humana és promoure aquest tipus d'agricultura oferint suport tècnic i econòmic a diverses entitats catalanes considerades d'interès social.

Humana part de l'experiència acumulada en els projectes d'agricultura i seguretat alimentària que desenvolupa en els països del Sud per impulsar a Catalunya models agrícoles sostenibles entre organitzacions que, a més, tenen una tasca social ben perquè estan especialitzades en la producció ecològica o bé perquè treballen en l'àmbit de l'exclusió.

Consulta el Catàleg d'Agricultura Social d'Humana.

Entitats seleccionades el 2012 
La Fundació ha seleccionat en la primera convocatòria tres iniciatives de les 22 presentades. Es tracta de les següents:

Associació Sant Tomàs-PARMO: seleccionada pel seu projecte d'agricultura ecològica a la Plana de Vic

Amunt.Ebre Empresa d'Inserció: projecte de transformació i comercialització de productes agroalimentaris ecològics vinculats a la inserció de persones en risc d'exclusió social

Punt Eco agroambiental: projecte de hortoterapia amb persones en risc d'exclusió social a la ciutat de Lleida

Entitats seleccionades el 2013                          SEO-Birdlife (Amposta, Tarragona). Projecte “Arrosvolució-000” El canvi que vols veure.

Ajuntament de L'Ametlla del Vallès(Barcelona). Projecte 'L’hort escolar, context i Comunitat'.

Ajuntament de Valls (Alt Camp). Projecte 'Hort per a la inclusió social'. 

Verdallar (Barcelona). Projecte 'Verdallar, Ecological Vision'.

Taller Jeroni de Moragas (San Cugat, Barcelona). Projecte 'Capacitació laboral per persones en risc d’exclusiò social en l’àmbit de la producció agrícola'.

Associació Xicòria (Montblanc, Tarragona). Projecte 'Desenvolupament comunitari als horts Socials de Montblanc'.

Fundació Privada Onyar-La Selva. Projecte 'Reconversió del centre especial de treball ONYAR vers l’agricultura i l’alimentació ecològica i l’aprofitament energètic de la biomassa forestal'.

Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona. Projecte 'Sembren Il•lusió. Un viver de producció a l’hort del jardí botànic històric de Barcelona'.

Els criteris per a la selecció d'aquests projectes han estat els següents:

-Impacte social de la iniciativa
-El potencial econòmic per a la creació d'ocupació i l'impuls de la formació en l'àmbit de l'exclusió social
-La viabilitat econòmica
-L'ús de les noves per a la promoció, comercialització i planificació mitjançant la plataforma Serveis Avançats d'Informàtica Agrària Ecològica SAVIAE
-La implicació de múltiples agents socials
-La qualitat tècnica de la proposta presentada

HumanaHumanaHumana